Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt SkyBlock - Pomysły dot. serwera

Czy zagrasz na serwerze ?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze ?

• TAK
      1
    • NIE
      8
    • Nie wiem ale projekt warto zrobić
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wczoraj pracuję nad projektem serwera SkyBlock. Chcę zrobić najlepszy serwer jaki do tej pory powstał lecz sądzę iż to nie będzie aż taki idealny serwer. Mamy już trochę pomysłów co do serwera. NP:

- Zmiana moba w spawnerze za odpowiednią kwotę

- Własny schemat wysp można wybrać kilka z pośród kilku podczas tworzenia wyspy

- Na koncie po wejściu na serwer masz 0$ możesz sprzedać dosłownie wszystko

- Aukcje graczy na stronie internetowej

- Brak możliwości kupna rangi VIP. Rangę będzie można otrzymać np poprzez zgłaszania błędów cheaterów wygrywania konkursów.

- Drop z cobbla będzie mniejszy niż ze Stone

Nie będę się dużo rozpisywał. Jutro rano dopiszę coś więcej. W komentarzach piszcie swoje propozycję i głosujcie w ankiecie czy byście zagrali czy nie ?

Opublikowano

I to ma być najelpszy serwer jaki kiedykolwiek powstał? Człowieku, wszystko co tu opisales ma kazdy serwer skyblock! A przynajmniej ich większość. Co do aukcji na stronie www, wydaje mi się to całkowicie bezsensowne

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

I to ma być najelpszy serwer jaki kiedykolwiek powstał? Człowieku, wszystko co tu opisales ma kazdy serwer skyblock! A przynajmniej ich większość. Co do aukcji na stronie www, wydaje mi się to całkowicie bezsensowne

Nabijanie postów

Opublikowano

Nabijanie postów

Nie umiejętność pogodzenia się z krytyką. 

@top

Wydaje mi się, że aukcje na stronie internetowej nie są najlepszym pomysłem. Lepiej zrobić to w grze, a jeżeli masz kogoś kto potrafi pisać pluginy to niech podzieli Ci czat na zwykły i handlowy i tylko na handlowym będą widoczne komunikaty z aukcji. Dodaj możliwość stworzenia spawnera lub jajek spawnujących, kilka schematów wysp do wyboru, utrudnij zdobywanie ziemi, aby była ona coś warta, nowe, trudniejsze receptury tworzenia przedmiotów.

Opublikowano

Lvle kopania ? Albo zaczynasz od Szałasu i poprzez rozbudowe zdobywasz nowe rangi dajace nowe  mozliwosci :P 

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

jak zarobisz na spłatę serwera jeśli nie będziesz sprzedawał VIPów ? najpierw rozejrzyj się jaki jest cennik.

pomysłu na biznes nikt ci za darmo nie da.

wymysł jakiś nowy tryb jak chcesz aby twój serwer był najlepszy

Opublikowano

1. Taki serwer postoi max 2 miesiące bo nie będzie kasy an opłatę serwera

2. Drop z stone i coobla. To nie jest HC SV powinno się surowce kupować wyłącznie 

3. Aukcje na stronie. Co to allegro w mc robisz?

I tak na koniec sądząc po tym co napisałeś

Witam, od wczoraj pracuję nad projektem serwera SkyBlock. Chcę zrobić najlepszy serwer jaki do tej pory powstał 

Będzie bardzo Pr0 i tylko dla elity w wieku 6-8 lat 

Opublikowano

1. Taki serwer postoi max 2 miesiące bo nie będzie kasy an opłatę serwera

2. Drop z stone i coobla. To nie jest HC SV powinno się surowce kupować wyłącznie 

3. Aukcje na stronie. Co to allegro w mc robisz?

I tak na koniec sądząc po tym co napisałeś

Będzie bardzo Pr0 i tylko dla elity w wieku 6-8 lat 

Mam kase na opłatę serwera ;)

Opublikowano

Typek się tylko zapytał a Ci wjechali na niego jak nie wiem co :D

Powiem Ci tak. Marzysz trochę, napisałeś że chcesz zrobić najlepszego SkyBlocka, lecz nawet nie masz na niego pomysłu... jedno odrzuca drugie.

Dalej, żeby zrobić coś nowego potrzebujesz techników z zaawansowaną umiejętnością pisania pluginów, widzę po temacie że ty raczej tego nie potrafisz i nie masz od tego ludzi.

Jednym słowem: kapa z serwerem. ; /

logo8.png

Niedługo...

• 3 tygodnie później...
Gość Dawid545
Opublikowano

Ja juz was naprawde nie rozumiem,

Jeszcze kilka lat temu co drugi server survival czy tez hardcore byl szanowanym serwerem... Naprawde sie chcialo grac...

W tej chwili co drugi server to jakies niewiadomo czy hardcore czy creative po 5 minutach gry ma sie wypchane eq 4/3 koxy itd.

A teraz nie liczac tu takich serwerow gdzie gra +1000 osob, wszystko to samo, wszedzie ta sama mapa, wszystko z internetu gotowe, paczki wszystkie takie same bo najlatwiej pobrac, wgrac do ftp i odpalic..

I juz super serwer mamy.

Tak, ten pomysl juz jest troche lepszy, zrobic skyblock naprawde ich brakuje,  znowu sie stanie to co z hardcore czy frakcjami.

aaa.... moze chodzi o to ze zrobimy EasySky i bedzie pieknie dropilo z bruku?? tak 40% na diamenty i bedzie dobrze.. Bo wiadomo z kamienia bedzie wiecej troche tak z 50%..

Ach, och wyjatkowy skyblock z tym co opisales wchodzac na "randomowy skyblock" zobaczylem to samo, no prawie..

Nie bylo tych aukcji na stronie, ach jak ktos wczesniej wspomnial "Chcesz robic allegro z mc??" tak, czyli nie dosc ze bedzie trzeba ustawiac wszystko na stronie to jeszcze napisac plugin ktory przy wiekszej rotacji itemow zlaguje serwer :)

Pozdrawiam,

moj styl pisania tez pozdrawiam ale mam nadzieje ze jakos to przeczytacie :P

Opublikowano

Hmmm... chcesz zrobic "najlepszy SkyBlock"? Ile razy ja juz to widzialem a z serwera wychodzila... kupa... Moim zdaniem nie powinienes dodawac jakichs pierdol tylko zrobic serwer jedynie z pluginami IslandWorld, Jobs i ChestShop czy czyms takim, zrobic sklep w ktorym bylyby jedynie surowce i pozostawic serwer graczom ewentualnie co tydzien robic jakis event... Kazdy by chcial zrobic jak najlepszy serwer ale malej liczbie osob sie to udaje... Twoj pomysl jakos mnie nie przekonal bo nic ciekawego w nim nie ma. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja juz was naprawde nie rozumiem,

Jeszcze kilka lat temu co drugi server survival czy tez hardcore byl szanowanym serwerem... Naprawde sie chcialo grac...

W tej chwili co drugi server to jakies niewiadomo czy hardcore czy creative po 5 minutach gry ma sie wypchane eq 4/3 koxy itd.

A teraz nie liczac tu takich serwerow gdzie gra +1000 osob, wszystko to samo, wszedzie ta sama mapa, wszystko z internetu gotowe, paczki wszystkie takie same bo najlatwiej pobrac, wgrac do ftp i odpalic..

I juz super serwer mamy.

Tak, ten pomysl juz jest troche lepszy, zrobic skyblock naprawde ich brakuje,  znowu sie stanie to co z hardcore czy frakcjami.

aaa.... moze chodzi o to ze zrobimy EasySky i bedzie pieknie dropilo z bruku?? tak 40% na diamenty i bedzie dobrze.. Bo wiadomo z kamienia bedzie wiecej troche tak z 50%..

Ach, och wyjatkowy skyblock z tym co opisales wchodzac na "randomowy skyblock" zobaczylem to samo, no prawie..

Nie bylo tych aukcji na stronie, ach jak ktos wczesniej wspomnial "Chcesz robic allegro z mc??" tak, czyli nie dosc ze bedzie trzeba ustawiac wszystko na stronie to jeszcze napisac plugin ktory przy wiekszej rotacji itemow zlaguje serwer :)

Pozdrawiam,

moj styl pisania tez pozdrawiam ale mam nadzieje ze jakos to przeczytacie :P

Kiedyś mój serwer był jednym z lepszych serwerów Faction w Polsce ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...